تزریق ژل
تزریق ژل
تزریق ژل یکی دیگر از عمل های جراحی است که دارای کاربردهای متعددی میباشد. تزریق ژل همانند تزریق بوتاکس یکی دیگر از روش های غیرتهاجمی و سریع برای ایجاد اصلاحات مختلف در صورت از جمله بازگرداندن و افزایش حجم صورت، افزایش حجم لب ها، کاهش چین و چروک و خطوط اخم و خنده و… میباشد.
علائم قابل رویت پیری در طی زمان به خاطر اشعه خورشید، وراثت و روش زندگی ایجاد می شود و یکی از علائم زودرس آن ایجاد چین و چروک و همچنین کاهش حجم پوست می باشد که با تزریق ژل بصورت غیر جراحی، می توان کاهش حجم را جبران کرد و این خطوط را از بین برد.در صورتی که شما تمایل دارید که ظاهری جوان تر داشته باشید و خطوط چین و چروک ها از بین رود تزریق ژل جهت جوانسازی می تواند گزینه ی مناسبی باشد.
کاربری تزریق ژل
تزریق ژل در شقیقه
گود شدن شقیقه از نشانههای پیری میباشد اما متاسفانه این ناحیه همچنان در مشاورههای زیبایی نادیده گرفته میشود. با بالا رفتن سن استخوانهای شقیقه پدیدار میشوند و باعث ظاهری رنجور در بیمار میباشد.
دو نوع فیلر عمده وجود دارد که دکترها جهت بهبود حجم این ناحیه استفاده میکنند:
فیلر های پلی لاکتیک اسید (همانند اسکالیترا) و فیلر های ایسد هیالورونیک ( همانند ژوویدرم). فیلرهایی مثل پلی لاکتیک اسید با تحریک رشد کلاژن کار میکنند (این فرایند فیبروپلاسیا نامیده میشود). جهت دستیابی به نتایج بهتر باید چندین درمان در طول چند ماه انجام شود. نتایج این درمان تا ۲ سال ماندگاری دارند.
فیلرهای اسید هیالورونیک درمانی جدیدتر محسوب میشوند و مدت زمان ماندگاری، غلظت و موارد استفاده آنها از هم متفاوت میباشد.
حتما از پزشک خود بپرسید که آیا شما داوطلب خوبی برای تزریق ژل هستید و یا خیر. به طور متوسط اسکالپترا برای پر کردن این نواحی گرانتر از ژوویدرم است، پس اگر هزینه برایتان مهم است در این مورد نیز با دکتر خود صحبت کنید.
همانطور که انتظار میرود تزریق ژل در ناحیه شقیقه شامل خطراتی نیز میباشد که نباید آنها را دست کم گرفت. برخی از خطرات جدیتر آن شامل صدمه به رشتههای عصبی صورت، مسدود شدن رگهای خونی یا آمبولی، عفونت و بیحسی است. خطرات کوچکتر شامل کبودی، ورم و برجسته شدن رگهای خونی سطحی میباشد.
تزریق ژل و تقویت چانه
داشتن چانههای قوی بسیار در ظاهر ما تاثیر گذارند. چراکه به کمک آنها میتوانید جوانتر و سالمتر به نظر برسیم. قبل از اینکه از تزریق ژل برای تزریق در ناحیه چانه استفاده شود، تقویت چانه با ایمپلنت بهترین گزینه محسوب میشد.
گرچه که ایمپلنت معمولاً قابل تغییر و تنظیم نیست، یعنی نمیتوان آن را متناسب با صورت هر بیمار و نیازهای او تغییر داد. با نگرش شخصی که در تزریق ژل وجود دارد، نه تنها میتوان ژل را متناسب با خواستهها و نیازهای هر بیمار تزریق کرد بلکه میتوان شکل چانه را نیز تغییر داد و صورت را گردتر کرد.
در حال حاضر ژوویدرم، ولوما، اسکالپترا، رادیس، رستیلن و ولافیل متداولترین فیلرهایی هستند که جهت تقویت چانه مورد استفاده قرار میگیرند. فرآیند این درمان معمولاً بین ۵ الی ۳۰ دقیقه به طول میانجامد و درد آن ملایم است.
برجستهسازی باسن با تزریق ژل
تزریق ژل برای برجسته سازی باسن برای افرادی مناسب است که نمیخواهند زیر تیغ جراحی بروند و ترجیح میدهند نتایجی فوری کسب کنند و دوره نقاهت کمی را پشت سر بگذارند.امروزه برجستهسازی باسن اقبال عمومی زیادی دارد و افراد زیادی جهت انجام عملهای زیبایی بر روی باسن مراجعه میکنند.
ایمپلنت، تزریق چربی و … به شدت بر روی اینترنت و دیگر رسانهها تبلیغ میشود، اما جدیدترین روش جهت برجستهسازی باسن، تزریق ژل به شمار میرود و نتایج قابل توجهی را نیز در بر دارد.همانطور هم که قبلاً در قسمت حجم دادن به شقیقهها با اسکالپترا توضیح داده شد، فیلر پلی لاکتیک اسید از فیلرهایی است که حجم دهنده است و باعث تولید کلاژن جدید میشود. شما باید پیش از انجام این درمان مشاورهای را انجام دهید و البته به این توجه داشته باشید که برجستهسازی باسن با تزریق ژل اسکالپترا حتماً نتایج خوبی را برایتان رقم خواهد زد.
چند توصیه مهم و کلی در خصوص تزریق ژل در لب
- از مصرف مایعات گرم و داغ و دخانیات تا یک الی دو هفته اجتناب نمایید چراکه این حرارت باعث تحلیل رفتن ژل های تازه می شود . پس از یک الی دو هفته مانعی ندارید .
- دقیقه اول بعد از تزریق ژل لازم است یک گاز استریل بر روی لب های خود قرار دهید تا هیچ نوع ارتباطی به فضای خارج وجود نداشته باشد .
- برای خروج از کلینیک ، علاوه بر این که گاز استریل را بر روی لب ها قرار می دهید از ماسک نیز استفاده نمایید جهت جلوگیری از ورود آلودگی هوای بیرون و عفونت از راه سوراخ های ایجاد شده بر روی پوست لب. این ماسک علاوه بر حفظ پاکیزگی ، از تابش نور آفتاب به لب های تازه تزریق شده جلوگیری کرده و موجب دوام مواد تزریقی می شود
- تا یک هفته بعد از عمل تزریق ژل لب از رژ یا ماتیک استفاده نکنید .
- کبودی بعد از تزریق ژل تا یک هقته عادی است .
- طبق مشاوره و نظر پزشک ، لب های خود را ماساژ دهید .
کاندیدهای مناسب برای تزریق ژل
به طور معمول کاندیدای مناسب تزریق ژل با توجه به هدف این روش می توانند طیف سنی گسترده ای را شامل شوند. از جوانانی که برای برجسته کردن لب ها و سایر اجزای صورت درخواست تزریق ژل دارند؛ تا افرادی که با نمایان شدن علائم پیری در امتداد خط ابرو و چشم، به فکر کاهش آثار پیری و چین و چروک با کمک تزریق ژل می افتند.
اگر شما هم در دسته افرادی هستید که دچار شل شدن بافت های صورت، کم شدن میزان پری صورت (لب ها، گونه ها، پلک ها و…) و عمیق شدن چین و چروک و خطوط صورت، شده اید؛ یا می خواهید دارای لب ها و گونه های پرتر و بزگ تر باشید؛ تزریق ژل بهترین و کارآمدترین پیشنهاد است.
تزریق ژل چگونه عمل می کنند و برای چه مناطقی مفید میباشد؟
با تزریق ژل، بلافاصله حجم از دست رفته به پوست بازمی گردد و چین هایی مانند خطوط لبخند و همچنین آنهایی که از کناره های تحتانی بینی در دوطرف شروع شده و تا گوشه های دهان ادامه پیدا می کنند، از بین می رود. البته با برخی انواع آن می توان گود افتادگی های زیرچشم یا فرورفتگی های برخی قسمت های پوست را نیز کاهش داد. علاوه بر اینها برای افزایش حجم لب، گونه و برای رفع خط اخم که با تزریق بوتاکس برطرف نمی شود هم از آن استفاده می کنند.
تمام پوست های صاف و جوان در یک چیز به نام اسید هیالورونیک مشترک هستند. این ماده در بافت پوست هر نقطه بدن و در همه نژاد ها وجود دارد. اسید هیالورونیک فضای بین الیاف کلاژن و الاستین را پر می کند، آب را در پوست نگه داشته و حجم پوست را حفظ می کند.با افزایش سن، میزان اسید هیالورونیک موجود در پوست کاهش یافته و بنابراین در نهایت ما با شیارها، چین و چروک و اغلب نازک تر شدن لب مواجه می شویم.
نکات و مراقبت های بعد از تزریق ژل
معمولا حدود دو هفته بعد از تزریق ژل نتایج حاصل از تزریق به طور کامل نمایان می شود. هرچند این روش نیازی به دوران استراحت و نقاهت ندارد؛ اما برای به دست آوردن حداکثر نتایج مثبت بهتر است بعد از تزریق ژل موارد زیر را رعایت کنید:
- بسیار مهم است که طی ۲۴ الی ۴۸ ساعت پس از تزریق ژل به لب، نوشیدنی های گرم مصرف نکنید و نگذارید آب گرم به لب هایتان بخورد.
- بعد از تزریق می توانید فورا محل تزریق را آرایش کنید؛ هرچند بهتر است این کار را به یک روز بعد از تزریق واگذار کنید و در این زمینه احتیاط فراموش نشود و تا حد ممکن از فشار اضافه بر پوست خودداری شود.
- تا جای ممکن به پهلو و شکم نخوابید؛ تا صورتتان تحت فشار بالش قرار نگیرد .
- نواحی تزریق شده را به هیچ وجه و به هیچ شکلی ماساژ ندهید.
-
نکات مهم دیگر به توصیه پزشک :
- دوش گرفتن با آب ولرم و شستشوی محل تزریق از سه روز پس از تزریق ژل مشکلی ندارد. اما از گرم کردن محل تزریق ژل تا زمانی که کبودی و خون مردگی از بین برود، خودداری کنید.
- طی 24 ساعت پس ز درمان از فعالیت های که جریان خون زیر پوست را افزایش می دهند (مثل ورزش کردن و مصرف نوشیدنی های الکلی) خودداری کنید.
- تا دو هفته پس از تزریق ژل ناحیه تزریق شده را در معرض سولاریوم و تابش مستقیم نور آفتاب قرار ندهید.
- طی ده روز پس از تزریق به طور مرتب روزانه حداقل 10 لیوان آب بنوشید.
- تا یک هفته رفتن به استخر، سونا و جکوزی را فراموش کنید.
- پیشنهاد می شود در روزهای ابتدای بعد از تزریق نمک کمتری مصرف کنید. این کار نیز به کاهش تورم ناشی از تزریق کمک می کند.
- در صورت عجله داشتن می توانید برای کاهش سریع تر تورم و کبودی از کمپرس آب سرد به مدت 15 دقیقه هرچند ساعت یکبار استفاده کنید.
عوارض تزریق ژل
تجربه نشان داده است واكنش بدن به ژل بسيار كم است مخصوصا اگر از ژلهای استاندارد استفاده شود تنها عوارض تزریق ژل این است که ممكن است بعد از تزريق دچار كبودی و كمي تورم بشود كه معمولا عوارض تزریق ژل صورت در چند روز برطرف ميشود و ميتوان گفت ممكن است در بعضي افراد اين اتفاق اصلا رخ ندهد.
به طور معمول عوارض تزریق ژل در صورت یا بدن شامل کبودی، ورم، قرمز شدن، حساسیت و خون ریزی اندک از محل های انجام تزریق باشد که این عوارض تزریق ژل در اکثر موارد بلافاصله یا در طول ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تزریق از بین می روند. اما در موارد نادر امکان مشاهده واکنش آلرژیک به تزریق ژل گونه نیز وجود دارد . از دیگر معایب تزریق ژل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تزریق ژل عملی موقتی بوده و حداقل هر ۶ ماه یک بار نیاز به بازسازی دارد.
- بدن برخی از افراد نسبت به تزریق ژل پاسخ منفی ایجاد میکند.
- هزینه تزریق ژل در طول زمان افزایش پیدا میکند.
چه کسانی نباید ژل تزریق کنند؟
- زنان باردار یا شیرده
- افرادی که سابقه بیماریهای خود ایمنی همچون آسم و آلرژی دارند
- افراد مبتلا به دیابت که از انسولین استفاده میکنند
- افراد دارای بیماریهای خود ایمنی شدید مانند لوپوس و روماتیسم و سندرم نفروتیک
- افرادی با سابقه سکته قلبی
- افرادی که از داروی آسپیرین یا وارفارین استفاده میکنند
- سابقه خون لخته شده و ترومبوز وریدهای عمقی
- افرادی که به خاطر بیماری قلبی از داروهای مختلف استفاده میکنند
- افراد با سابقه سکته مغزی
سوالات متداول درمورد تزریق ژل
نتیجه ی تزریق ژل چه زمانی قابل مشاهده است؟
نتیجه ی تزریق ژل تقریبا فوری است. اما تزریقی که انجام داده اید باعث ایجاد تورم در ساعات اولیه خواهد شد. این تورم نیز معمولا در کمتر از 24 ساعت از بین می رود و نتیجه نهایی کاملا قابل مشاهده است.
آیا پس از تزریق ژل استراحت لازم است؟
تزریق به لب به هیچگونه استراحت بالینی نیاز ندارد و به هیچ عنوان عملکرد روزانه شما را تحت تاثیر قرار نخواهد داد. اما ممکن است تورم و یا کبودی در ناحیه ی تزریق ایجاد شود.
آیا مشاوره با پزشک قبل از تزریق ژل ضروری است؟
بله. در واقع پزشک شما, چهره و دیگر مشخصات ظاهری صورت شما از جمله تقارن را بررسی خواهد کرد. همچنین شما را از عوارض احتمالی و مراقبت های پس از تزریق آگاه خواهد کرد. همچنین پزشک پس از مشورت و شنیدن نتیجه ای که شما به دنبال ان هستید نقاط و میزان ژل مورد نیاز را تعیین خواهد کرد.
تزریق ژل بهتر است یا چربی؟
گر چه بسیاری از افراد فکر میکنند که چربی چون از بدن خود فرد گرفته میشود و به بدن حودش تزریق میشود، بی ضرر است ولی در علم پزشکی چندان متداول نیست.
بهترین زمان برای تزریق ژل چه موقع است؟
زمیانی که پوست در حالت عادی دارای چروک است با تزریق ژل درمان میشود
ژل های تزریقی برای چه مناطقی مفید است
با تزریق ژل، بلافاصله حجم از دست رفته به پوست بازمی گردد و چین هایی مانند خطوط لبخند و چین هایی که از کناره های تحتانی بینی در دوطرف شروع شده و تا گوشه های دهان ادامه پیدا می کنند، از بین می رود. ضمنا با برخی انواع آن می توان گود افتادگی های زیرچشم یا فرورفتگی های برخی قسمت های پوست را کاهش داد. علاوه بر اینها برای افزایش حجم لب، گونه و برای رفع خط اخم که با بوتاکس برطرف نمی شود هم از آن استفاده می کنند.
تزریق کدام ژل خطرناک است
برخی ژل های تزریقی عوارض غیرقابل جبرانی به همراه دارند. مثلا تزریق برخی ژل های تزریقی دائمی در بسیاری از افراد عوارض سوء شدیدی ایجاد کرده و آنها را با مشکلات عدیده ای روبه رو کرده است. مثلا عده ای از پزشکان می گویند در این ژل ها از مونومرهای سرطان زا استفاده شده است که می تواند احتمال ایجاد سرطان را در افرادی که این ماده را تزریق می کنند، ایجاد کند.
همچنین بعضی از افراد که این ماده را تزریق می کنند دچار حساسیت شده و سیستم ایمنی شان در مقابله با این ماده به مبارزه می پردازد. در بعضی دیگر نیز این ماده می تواند ایجاد گرانولوما کند؛ در واقع این امر زمانی اتفاق می افتد که ژل سفت شده و به طور کامل درصورت ایجاد تورم کند. بنابراین قبل از تزریق حتما با پزشک تان درباره انتخاب ژل مناسب و استاندارد مشورت کنید.
عوارض تزریق ژل دائم چیست
در بهترین شرایط اگر لب ها دچار عفونت نمی شدند، پس از گذشت چند سال به شکل گلوله گلوله می شدند که متاسفانه خارج کردن آن از لب فقط به روش جراحی میسر بود. بر اساس باورهاب غلط که با یک بار هزینه برای تزریق ژل، فرم لب های آنها زیباتر می شود. از طرفی هر تغییری در ظاهرمان ممکن است پس از مدتی برایمان جذابیت نداشته باشد و این دائمی بودن بسیار دردسرساز خواهد شد. از این رو تزریق ژل لب با ماندگاری طولانی تقریبا در تمام دنیا جلوگیری شد، البته هنوز متاسفانه در بعضی از مراکز همچنان انجام می شود.
آیا پیش از تزریق مراقبت خاصی نیاز است
تلاش کنید از مصرف هر ترکیبی که حاوی آسپرین، ایبوپروفن، داروهای مسکن ضد التهابی با دوز بالا، ویتامین E، یا روغن ماهی باشد 5-3 روز قبل از تزریق ژل پرهیز کنید تا احتمال کبودی در محل تزریق کمتر شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.